Iskolánk udvara

Iskolánk udvara

Uniós játékelemekkel, egy aszfaltozott és egy füves pályával, kültéri sakkal.

Ballagás

Ballagás

A végzős diákoktól búcsúzunk.

Iskolánk dolgozói

Iskolánk dolgozói

2018 decemberében aktív állományban lévő dolgozóink.

Tornaterem

Tornaterem

Sportrendezvény - ép testben ép lélek...

Tanévzáró ünnepély

Tanévzáró ünnepély

Jutalmak átvétele...

 

Köszöntő

“A gyermek feje nem edény,
amit meg kell tölteni,
hanem fáklya, amit lángra kell lobbantani.”
Galileo Galilei

Tisztelettel köszöntöm Önt intézményünk weboldalán!

Iskolánk helyén egykor a gróf Széchenyi család kastélya állt, mely 1949- től községi általános iskolaként működött. 1972- ben életveszélyessé nyilvánították, s helyére tíz tantermes, korszerű, új általános iskola és tornaterem épült, melyet később négy tanteremmel bővítettek. Az intézmény 2006- ban vette fel a község szülöttének, egykori kántor tanítójának, első díszpolgárának, Kótai Lajosnak a nevét.Iskolánk pedagógusai megalapozzák és fejlesztik a gyermekek személyiségét és képességét, gondoskodnak a testi nevelésükről. A tantárgyi fejlesztés mellett biztosítják a szocializációs és kommunikációs képesség fejlesztését, a felzárkóztatást és a tehetséggondozást. A foglalkozásokon a személyiség gazdagodását segítik elő. Iskolánk pedagógusai az oktatás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a nevelésre. Arra kell törekednünk, hogy a kezeink között felnövekvő generáció olyan alapokat kapjon, hogy felnőtté válva stabil alapköve legyen nemzetünknek. Tiszta lelkiismerettel állítom, hogy intézményünkben ezekhez az elvárásokhoz a feltételek biztosítottak.Iskolánk 2009. július 1-től a Kutas-Lábod MKI tagintézményeként működött, majd 2014. szeptember 1-től ismételten önálló intézményként, nagykorpádi telephellyel folytatja tevékenységét. Uniós pályázati forrásból Intézményünk mind szakmailag, mind pedig infrastrukturálisan megújult. Szakmailag felkészült nevelőink, korszerű és jól felszerelt szaktantermeink várják jelenlegi és jövőbeli tanulóinkat.

Dominkó János
igazgató

Tankönyvek leadása

Évfolyamokra osztott menetrend a PDF fájlban olvasható.

>>> Ide kattintva olvasható / letölthető… <<<Adatkezelési tájékoztatót a tanulók és szülők részére

ÚTMUTATÓ A TANTERMEN KÍVÜLI, DIGITÁLIS MUNKARENDBEN VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSHEZ:
>>> Ide kattintva olvasható / letölthető… <<<

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ:
>>> Ide kattintva olvasható / letölthető… <<<

Tájékoztató beiratkozásról [2020/2021-es tanév]

Szülőknek szóló igazgatói tájékoztató levél:
>>> Ide kattintva olvasható / letölthető… <<<

Iskolai körzethatárok 2020/2021:
>>> Ide kattintva olvasható / letölthető… <<<

Figyelem!

Tisztelt Szülők!

Kérem Önöket, hogy folyamatosan figyeljék a KRÉTA rendszer elektronikus ellenőrzőjét, mivel elsődlegesen ott osztok meg Önökkel információkat!

Az iskolában maradt, a gyermekek előrehaladásához szükséges tanszereket a szülők 2020.03.16-án (hétfőn) az alábbi beosztás szerint elvihetik:

1-2. évfolyam: 09:00 – 10:00-ig
3-4. évfolyam: 10:00 – 11:00-ig
5-6. évfolyam: 13:00 – 14:00-ig
7-8. évfolyam: 14:00 – 15:00-ig

Kérem, hogy akinek több évfolyamon is van gyermeke, az szíveskedjen egyszerre elvinni a szükséges felszerelést.

Étkezéssel kapcsolatos szándékaikat Takácsné Luptyák Zsuzsanna élelmezésvezető felé szíveskedjenek jelezni.

Erre megfelelő mennyiségű szándékbejelentés és támogató önkormányzati döntés esetén keddtől saját éthordó használatával, elvitelre lesz lehetőség.

Tisztelettel: Dominkó János, igazgató

Figyelem!

Tisztelt Szülők!

A tegnap esti miniszterelnöki bejelentés alapján, a rendkívüli helyzetre való tekintettel 2020.03.16-tól távoktatás formájában működünk. Ennek részletszabályai kidolgozás alatt vannak. Tanulókat az intézményben nem tudunk fogadni. Felhívom a figyelmet arra, hogy ez nem szabadságnak illetve szünidőnek minősül. A tananyag elsajátítása a tanuló és a szülő felelőssége. Pedagógusaink mindent megtesznek a megváltozott helyzetből adódó problémák elhárítására. Hétfőn délután online szülői értekezlet formájában fogok tájékoztatást adni a részletekről. Ennek pontos időpontját, elérését a KRÉTA rendszeren keresztül fogom megosztani.

Tisztelettel:Dominkó János, igazgató

Koszorúzás a nemzeti gyásznapon

Az október 6-i nemzeti gyásznap alkalmával, az iskolán hetedikes tanulói egy megemlékezés során koszorút helyeztek el és mécsest gyújtottak a kopjafánál.